بلاگ

کولر گازی چیست و معرفی 11 اجزای و 7 نوع مدل؟

کولر گازی چیست و فرق با اسپلیت چیه؟

انواع دسته‌بندی کولر گازی چیست؟

این سیستم‌های تهویه مطبوع را می‌توان به‌ طورکلی به دو نوع اصلی یک تکه و دو تکه دسته‌بندی کرد. اما مطابق با یک دسته‌بندی جزئی‌تر می‌توان کولرهای گازی را به انواع یونیت، اسپیلت، پرتابل، داکت اسپیلت، مولتی اسپیلت، سقفی و زمینی و ایستاده دسته‌بندی نمود.

اگر هم مشکل در انتخاب کولر گازی دارید پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله راهنمای خرید انواع مدل های کولر گازی را بر اساس متراژ مورد نیاز خود، را مطالعه کرده و بهترین کولر گازی را خریداری کنید.

کولر گازی چیست و فرق با اسپلیت چیه؟

کولر گازی یونیت چیست؟

به این دسته از کولرهای گازی، مدل پنجره‌ای نیز گفته می‌شود. این نوع از کولرهای گازی برای افرادی مناسب هستند که فضای زیادی برای نصب دیگر انواع این محصولات ندارند. در حال‌ حاضر تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع، کولرهای گازی یونیت و یا پنجره‌ای را در انواع مختلفی از ظرفیت‌ها و توان‌ها طراحی و تولید می‌کنند.

این کولرها را می‌توانید در پشت پنجره و یا در یک حفره‌ داخلی در دیوارهای بیرونی ساختمان نصب نمایید، در ادامه به بخش های مهم کولر در این مقاله کولر گازی چیست میپردازیم.

یونیت و پنل خارجی بیرونی چیست؟

 

کولر گازی اسپیلت چیست؟

به این نوع از کولرهای گازی، مدل دو تکه، مدل کولر بی مجرا و یا مینی اسپیلت هم گفته می‌شود. این نوع از سیستم‌های تهویه را می‌توانید در فضاهای بزرگ نصب نمایید و از دمای محیط یکنواخت بهره‌مند گردید. از این دسته از سیستم‌ها می‌توانید هم در فصول گرم سال و هم در فصول سرد سال استفاده کنید و سالن و محیط خود را سرد و یا گرم نمایید. این دسته از کولرهای گازی، خود در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شوند و به صورت‌های دیواری، سقفی و زمینی، کانالی، ایستاده و… روانه بازار مصرف می‌گردند.

برای خرید و قیمت بهترین مدل های کولر گازی حتما به فروشگاه بامی تک مراجعه کنید.

 

کولر گازی پرتابل چیست؟

کولرهای گازی پرتابل از نوع یک تکه هستند. این سیستم‌ها، با کولرهای گازی پنجره‌ای و یا یونیت، تشابهاتی دارند. این سیستم‌ها می‌توانند خنکای قابل‌ قبولی را برای محیط مورد نظر شما به وجود آورند. اما مانند سایر سیستم‌ها معایبی نیز دارند. از جمله معایب این نوع از کولرهای گازی می‌توان به سر و صدای نسبتاً زیاد آن‌ها اشاره کرد.

کولر گازی پرتابل چیست؟

 

داکت اسپیلت چیست؟

داکت اسپیلت‌ها در بیشتر موارد با عنوان کولرهای گازی کانالی معروف و شناخته‌ شده هستند. این سیستم‌ها باید به‌ طور حتم در داخل سقف‌های کاذب نصب شوند و مورد بهره‌برداری قرار بگیرند. در صورتی‌ که قصد داشته باشید از کولرهای گازی داکت اسپیلت در تمامی اتاق‌های خود استفاده کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید، می‌توانید به کانال‌کشی این سیستم‌ها دست بزنید. داکت اسپیلت‌ها فضای ساختمان را به اشغال خود درنمی‌آورند. بنابراین در بسیاری از موارد، مناسب‌ترین گزینه هستند.

داکت اسپلیت چیه و برای اجرا هم پر هزینه است

کولر گازی مولتی اسپیلت چیست؟

مولتی اسپیلت‌ها یکی دیگر از انواع کولرهای گازی هستند. این سیستم‌های تهویه مطبوع از چند پنل به‌ وجود آمده‌اند. این سیستم‌ها برای تهویه فضای مورد نظر شما از دو پنل داخلی خود استفاده می‌کنند.

کولر گازی مولتی پنل چیست؟

کولر گازی سقفی و زمینی چگونه است؟

این دسته از کولرهای گازی، همان‌طور که از نامشان نیز مشخص‌ شده است قابلیت نصب بر روی زمین را دارند و یا می‌توان آن‌ها را درون سقف‌های کاذب نصب و بهره‌برداری نمود. این سیستم‌ها امکانات قابل‌ قبولی را برای تهویه مطبوع در اختیار مصرف‌کنندگان و خریداران قرار می‌دهند.

 

کولر گازی ایستاده که بزرگ‌ترین و قدرتمندترین

کولرهای گازی ایستاده با عنوان کولرهای مرکزی نیز شناخته می‌شوند. این سیستم‌ها توانایی‌ها و قابلیت‌های بسیار مناسبی دارند. یکی از قابلیت‌های کولرهای گازی مرکزی، ظرفیت بازدهی قابل‌ قبول آن‌ها است. چرا که می‌توانند هوای خنک خوبی را به محیط مورد نظر شما انتقال دهند.
در صورتی‌ که قصد داشته باشید سالن‌های بسیار بزرگ را خنک کنید می‌توانید از این سیستم‌های تهویه مطبوع استفاده کنید. برای نمونه این کولرها توان خنک کردن سالن‌های هتل‌های بزرگ را دارند و یا می‌توانند سالن‌های خوابگاه‌ها، دانشگاه‌ها و… را به‌ خوبی خنک کنند.

کولر گازی ایستاده چیه

 

اجزای کولر گازی چیست؟

در حالت کلی می‌توان گفت کولرهای گازی، دارای ۲ بخش اصلی مکانیکی و الکترونیکی هستند. از جمله بخش‌های مکانیکی این سیستم‌ها می‌توان به کمپرسور کولر گازی اشاره کرد و یا کندانسور این سیستم‌ها را نام برد.

اواپراتور، گاز مبرد و یا خنک‌کننده، لوله مویی و یا اکسپنشن از دیگر اجزای مکانیکی این سیستم‌های تهویه مطبوع هستند. بخش‌های الکترونیکی کولر گازی هم شامل الکتروموتور فن و پروانه، بُرد الکتریکی، فیوز حرارتی، سنسورها، خازن و تابلوی برق هستند.

اجزای اصلی کولر گازی کدامند و چیست؟

 

کمپرسور کولر گازی چیست؟

کمپرسور کولر گازی را در حقیقت می‌توان یکی از مهم‌ترین بخش‌های تشکیل‌ دهنده این سیستم‌های تهویه مطبوع به شمار آورد. این بخش می‌تواند گاز را از اواپراتور سیستم، مکش کند و سپس به سمت کندانسور دستگاه هدایت نماید. این کمپرسور می‌تواند اختلاف فشار مورد نیاز را در سیستم تبرید تراکمی مورد نظر به وجود آورد و سپس جریان خنک را از یک بخش سیستم به بخش دیگر آن انتقال دهد.

کمپرسور کولر گازی و اسپلیت چیست؟

کمپرسورهای کولرهای گازی را می‌توان از نظر نوع کارکرد این اجزا به دور ثابت و دور متغیر دسته‌بندی نمود. در کمپرسورهای با دور ثابت، کنترل اصلی این بخش برای تنظیم کردن دما، از طریق روشن و خاموش شدن پی‌ در پی آن است. این در حالی است که در کمپرسورهای اینورتر، میزان مورد نیاز گاز مبرد، به وسیله تغییر دور کمپرسور تحت کنترل قرار می‌گیرد.

این عامل باعث می‌شود تا از خاموش و روشن‌شدن پی‌ در پی پیشگیری به عمل آید و میزان مصرف برق نیز کاهش پیدا کند. بنابراین می‌توان گفت اینورتر کولر گازی، عنوان وسیله‌ای است که می‌تواند فرکانس‌های متفاوتی را به سیستم تهویه مورد نظر برساند. از طرف دیگر با تغییر دادن فرکانس می‌تواند سرعت چرخش موتور را کنترل نماید.

 

کندانسور کولر گازی

کندانسور کولر گازی به‌ طورکلی به یک مجموعه از لوله‌ها و هم‌چنین صفحات آلومینیومی مشبک گفته می‌شود. این لوله‌ها به‌ طور معمول از جنس مس به دست آمده‌اند و با طراحی ویژه‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند. وظیفه اصلی این اجزا در یک حالت سرمایشی، این است که گرمای گاز مبرد را جذب نمایند.

این اجزا می‌توانند در حالت گرمایشی، سرمای گاز مبرد را دفع کنند و سپس هوای به‌ دست‌ آمده را به محیط بیرونی انتقال دهند. این اجزا در حالت معمول در بخش خارجی سیستم تهویه مورد نظر واقع شده‌اند.

کندانسور کولر گازی چیست؟

 

اواپراتور کولر گازی چیست

این بخش‌ها نیز شامل مجموعه‌ای از لوله‌های مسی و هم چنین صفحات مشبک آلومینیومی هستند. این لوله‌های مسی به شکل مارپیچ در سیستم مورد نظر طراحی شده‌اند. این اجزا در بخش داخلی یک سیستم تهویه واقع می‌شوند. در حقیقت می‌توان گفت اواپراتور کولر گازی، محل اصلی خنک کردن هوای محیط در حالت سرمایشی است و از طرف دیگر محل دفع کردن گرما در حالت گرمایشی به شمار می‌رود.

عملکرد این بخش به این صورت است که هوای درون محیط از بخش بالایی یونیت داخلی، مکیده می‌شود و سپس به محفظه اواپراتور وارد می‌گردد. این هوا می‌تواند پس‌ از خنک شدن و یا گرم شدن از بخش پائینی به اتاق و یا فضای مورد نظر شما راه پیدا کند.

اواپراتور کولر گازی چیست؟

 

گاز کولر گازی چیست؟

گاز مبرد و یا گاز خنک‌کننده، دیگر بخش کولر گازی است. در حالت کلی می‌توان گفت ماده مبرد، می‌تواند پس‌ از دریافت گرمای محیط به بخش اواپراتور کولر گازی انتقال پیدا کند و سپس از حالت مایع، به حالت گاز تبدیل گردد.

بعد از این فرآیند به بخش کندانسور سیستم وارد می‌شود و گرمای خود را دفع می‌کند و سپس دوباره به حالت مایع، تغییر شکل می‌دهد. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که طی این عملیات، نیروی مورد نیازی که موجب چرخش گاز خنک‌ کننده در سیستم کولر گازی می‌شود به وسیله کمپرسور کولر گازی تأمین می‌گردد.

گاز R410A اسپلیت چیست؟

لوله مویی کولر گازی

لوله مویی که با آن اکسپنشن نیز گفته می‌شود یکی دیگر از اجزای کولر گازی است. این بخش وظیفه دارد فشار ماده مبرد را کاهش دهد و سپس شرایط مورد نیاز برای تبخیر آن در بخش اواپراتور دستگاه را ایجاد نماید.

لوله مویی کولر گازی

 

الکتروموتور فن کولر گازی

الکتروموتور فن کولر گازی از جمله بخش‌های الکترونیکی این دسته از سیستم‌های تهویه به شمار می‌رود. این بخش وظیفه دارد پروانه فن را به چرخش درآورد و سپس سرعت آن را کنترل کند. در مواقعی که پروانه فن در یونیت داخلی این سیستم به گردش درمی‌آید.

هوای سرد شده می‌تواند از محفظه اواپراتور خارج گردد و به درون هوای محیط انتقال پیدا کند. هم‌چنین در یونیت خارجی، گرمای دریافت‌شده از گاز خنک‌کننده، می‌تواند به وسیله لوله‌های کندانسور کولر گازی به بیرون راه پیدا کند.

الکتروموتور فن کولر گازی

 

بُرد الکتریکی کولر گازی اینورتر

بُرد الکتریکی بخش مهم دیگر در سیستم کولر گازی به شمار می‌رود. این بخش وظیفه دارد فرماندهی اجزاء مختلف این سیستم‌ها را برعهده بگیرد و از طرف دیگر به مدیریت عملکرد این اجزا اقدام نماید.

بُرد اینورتر کولر گازی چیه؟

 

فیوز حرارتی کولر گازی

فیوز حرارتی اتوماتیک از دیگر اجزای کولر گازی است. این فیوز در حقیقت نوعی سیستم حفاظت کننده به شمار می‌رود که می‌تواند کمپرسور کولر گازی را در برابر نوسانات و تغییرات جریان برق تحت حفاظت قرار دهد و یا در درجه حرارت‌های بیش‌ از حد از آن مراقبت به عمل آورد.

 

سنسور تنظیم دمای کولر گازی

سنسور تنظیم دما در سیستم کولر گازی برای این مورد استفاده قرار می‌گیرد که بتواند به کنترل سرما و یا برودت دست بزند. این بخش وظیفه دارد میزان سرمای مورد نیاز برای محیط را تنظیم و کنترل کند. در حالت معمول تولیدکنندگان، سنسور تنظیم دما را بر روی اواپراتور کولر گازی نصب می‌نمایند. این بخش می‌تواند هرگونه فرمان مربوط به قطع و یا وصل کمپرسور را صادر کند.

 

خازن کولر گازی

بخش خازن در کولرهای گازی می‌تواند گشتاور سیستم را در زمان راه‌اندازی کمپرسور افزایش دهد. در حالت معمول تولیدکنندگان، از یک خازن نیز برای راه‌اندازی موتور فن این سیستم‌های تهویه استفاده می‌کنند.

 

تابلو برق کولر گازی

تابلوی برق از دیگر اجزای کولر گازی است. این تابلو برای این طراحی و ساخته‌ شده است که بتواند برق مورد نیاز اجزای الکتریکی این سیستم‌ها را تأمین کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *